Woonhuis moderne stijl

Mouluren kwam je vooral tegen in oudere woningen maar die tijden zijn voorbij. Jonge gezinnen of starters willen steeds vaker sierlijsten in hun woning, of het nu een nieuwbouwwoning is of een bestaande woning dat maakt geen verschil. De doelgroep wilt voornamelijk strakke sierlijsten, zoals in deze woning in Harderwijk.
Klik op de foto’s voor een uitvergroting.

De hal is bij binnenkomst voorzien van een sierlijst die strak geplaatst is, in het midden van de hal is een klein rozet geplaatst.
In de woning is voornamelijk met lichte en donkere kleuren gewerkt waardoor het een gezellige rustige uitstraling krijgt. In het woonhuis is niet alleen op de begane grond met sierlijsten gewerkt maar ook op de 1e verdieping zijn er moulures aangebracht.

Op de begane grond is er handig omgesprongen met het gebruik van perklijstenrozetten en kooflijsten. De kooflijst verbind de muur met het plafond en de perklijsten creëren een kader waardoor het plafond groter lijkt dan dat het in werkelijkheid is. De aanbreng van de twee rozetten is geen storende kijk, de rozetten op het plafond stralen juist rust uit.

Op de 1verdieping zijn er strakke perklijsten op de overloop aangebracht waardoor deze kleine ruimte groter lijkt dan dat het in werkelijkheid is. De sierlijsten op de 1everdieping zijn ongeveer gelijk aan die van de begane grond.