Restaurant met art nouveau stijl

Het montage team van Het Schippertje heeft de lijsten van
het restaurant en kamers gemonteerd bij het Pallas Hotel te Sneek dat onder de naam Amicitia Hotel is verder gegaan.

Het plafond in het restaurant is een typische Jugendstil plafond ook wel art nouveau genaamd. Deze stijl kan je herkennen aan de slingerende lijnen en motieven en de gevlochten plantenstengels. Op de linkerfoto zie je een art nouveau ornament wat te herkennen is aan de slanke vrouwengestalten. Als u op de foto’s klikt dan kunt u dat goed zien. Aan één zijkant van het plafond is er een strakke kooflijst aangebracht.

Aan de kant van het raam is er een strakke gordijnkoof aangebracht zodat de rails van de gordijnen niet te zien zij vanuit het restaurant. Verder is het plafond in verschillende kaders ingedeeld door verschillende perklijsten met dezelfde Jugendstil stijl als de ornamenten.

De plafonds van de hotel kamers hebben niet de Jugendstil stijl. Het plafond is verbonden met de muur door middel van een strakke kooflijst en aan de raamzijde een gordijnkoof. Op het plafond is een kader gecreëerd door een strakke perklijst. Aan beide kanten van de kamer is er binnen het kader een rozet geplaatst.

In de badkamer van de bruidsuite is er een sierlijke kooflijst geplaatst.