Monteren van Gips Ornamenten

  1. Zorg ervoor dat de ondergrond waar u het rozet op gaat plakken goed droog, schoon en vetvrij is.
  2. Verwijder los stof e.d. dit om een goede hechting van het rozet te waarborgen
  3. Houdt allereerst het rozet tegen het plafond teken hierbij de omtrek af, met een dun potlood. Op deze manier weet u zeker dat het rozet straks letterlijk goed hangt op het plafond.
  4. Maak het bijgeleverde lijm aan in een zodanige verhouding dat u een goed smeerbare massa krijgt. De lijm moet zo stijf zijn dat u wanneer u een beetje op een plamuurmes doet, de lijm blijft hangen als u het mes omdraait(pindakaasdikte).
  5. Voor extra hechting op het plafond maakt u eerst met een mesje krassen aan de onderkant van het rozet deze onderkant is tevens de ‘plakkant’. Wanneer u dit gedaan heeft gedaan pak dan een vochtige spons en maak deze onderkant vochtig.Dit is belangrijk voor een betere hechting op het plafond.
  6. Breng de lijm rondom het rozet aan. Smeer hierbij niet het hele rozet onder de lijm maar smeer dit aan de zijkanten van het rozet, In het midden van het rozet brengt een puntje lijm aan. Dit kan u duidelijk zien op de foto.
  7. Druk nu het rozet op de afgetekende plaats. Beweeg het rozet even heen en weer, dit voor een betere hechting op het plafond.
  8. U zult nu wat uitwellende lijm rondom het hele rozet krijgen. Haal dit weg door met uw vinger hier langs te gaan. Zo haalt u ook de eventuele naadjes weg die u tussen het plafond en het rozet had. Pak daarna een natte spons en haal het overtollige lijm hiermee weg.
  9. 24 uur later kunt u het rozet afschuren en is het klaar om geschilderd te worden. Let er wel op dat zwaarder ornamenten ook schroeven nodig hebben om te blijven hangen. Het gaatje voor de schroef moet wel even worden voorgeboord om breuk te voorkomen. Laat u bij twijfel gerust even door ons