Landhuis De Vanenburg

Het montage team van Het Schippertje heeft bij dit project de plafondlijsten geproduceerd en gemonteerd bij kasteel De Vanenburg. Het gaat hier om twee plafonds die gemonteerd zijn, beide plafonds zijn van een congresruimte van kasteel De Vanenburg.

 

Er is hier geen sprake van een standaard plafond maar een plafond dat op maat is gemaakt. Het is een rechthoekig plafond die aan de zijkanten is afgewerkt met een strakke kooflijst. Op het plafond zijn verschillende perklijsten aangebracht om het plafond op te delen in een aantal kaders. In het midden van het plafond is een groot ovalen kader aangebracht. Op de wanden is op ongeveer een meter onder het plafond een strakke lambriseringslijst aangebracht.

Bij de verschillende ramen in deze ruimte heeft Het Schippertje gordijnkoven aangebracht om de ruimte af te maken. Het plafond is verder afgemaakt met drie kroonluchters.

Het andere plafond is een hoekige ruimtes. Dit plafond is wederom geen standaard plafond. De muur en het plafond zijn samen gevoegd met behulp van een strakke kooflijst.

Het plafond is ingedeeld in verschillende kaders door strakke perklijsten. Op de wanden is op ongeveer een meter onder het plafond een strakke lambriseringslijst aangebracht. In het midden van het plafond is een ronde rozet geplaatst. In het midden van dit rozet is een grote kroonluchter geplaatst.